Termeni si conditii

Efectuarea unei comenzi pe site-ul AUTO-PARTS.RO reprezinta acordul dumneavoastra cu urmatorii termeni si conditii:

In urma efectuarii comenzii ve-ti primi automat un email dar acesta nu este confirmarea ca produsele sunt pe stoc.

Pentru a verifica compatibilitatea pieselor alese de dumneavoastra avem rugamintea sa ne furnizati seria de sasiu a masinii(VIN).

Exista posibilitatea ca produsele alese de dumneavoastra sa nu fie compatibile cu masina pe care a-ti selectat-o.

Dupa trimiterea comenzii ve-ti fi contactat telefonic sau prin email de catre unul din consultantii nostrii pentru confirmarea finala a comenzii precum si pentru stabilirea ultimelor detalii legate de stocul produselor, transport si pretul produselor.

Produsele comercializate de AUTO PARTS vor fi livrate catre dumneavoastra doar dupa confirmarea telefonica a comenzii,in limita stocului disponibil.

Pentru orice modificare a comenzii ve-ti fi instintat atat scris prin email cat si telefonic.

Modificarea preturilor produselor afisate pe site se poate face fara o instiintare prealabila.

Informatiile furnizate catre AUTO PARTS sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea cererilor de comanda sau a cererilor de oferta), conform legilor in vigoare. AUTO PARTS nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajeaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.

In unele cazuri, la anumite produse de origine care se aduc la comanda din depozitele externe, este necesara achitarea acestora in avans.Piesele aduse la comanda din depozitele exterioare nu se mai pot returna.

Pentru a nu livra produse neconforme si pentru a verifica integritatea produselor livrate de catre furnizorii nostrii suntem nevoiti sa desigilam marea majoritate a produselor la receptia acestor, deci marea majoritate a produselor vor fi livrate catre dumneavoastra desigilate.

Produsele comercializate de AUTO PARTS, sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producatori. Garantia se aplica in conformitate cu Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantia asociata acestora si O.G. nr.21/1992 privind protectia consumatorului. Termenul de garantie acordat AUTO PARTS se acorda pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosinta indelungata, conform specificatiilor tehnice ale producatorului dar nu mai mult de 18 luni de la data inscrisa pe factura de vanzare.

La anumite produse cum ar fi: alternatoare, electromotoare, compresoare aer conditionat, EGR, pompe de servodirectie, etrieri frana, casete de directie, turbocompresoare, etc. pentru a beneficia de pretul afisat pe site, se poate solicita piesa veche de pe masina la schimb sau se percepe suplimentar o taxa de piesa veche. Piesele vechi la schimb se returneaza in termen de maxim 14 zile. Taxa de piesa veche va fi comunicata de catre consilieri inainte de confirmarea comenzii. Taxa de transport pentru returnarea piesei vechi la schimb este suportata de catre client.

Anumite produse comercializate in set si nu numai, precum seturi de distributie, seturi de transmisie, pompe de apa, seturi de ambreiaj, volante, rulmenti de ambreiaj, discuri de ambreiaj, placi de ambreiaj, rulmenti de roata, fulii, termostate, etc., ale marcilor SACHS, LUK, SKF, INA, CONTINENTAL/CONTITECH, VALEO, BEHR, MAHLE, GATES, SWAG, FEBI, TEXTAR, HEPU, BOSCH pot contine piese de calitate identica sau superioara achizitionate de la subsidiare ale marcilor respective sau de la parteneri afiliati.

Companiile, produsele sau serviciile mentionate pe acest site sunt marci inregistrate ale companiilor respective.

Utilizarea oricarui nume de marca inregistrata este folosit doar in scopul analizei si nu constituie reclama.

Imaginile produselor de pe site sunt cu titlu de prezentare si nu atrag responsabilitatea Vanzatorului.

Piesa trebuie montata pe masina intr-un service auto autorizat R.A.R, iar aceasta trebuie comparata cu piesa veche ce a fost demontata de pe masina.

AUTO PARTS nu incurajeaza nici un conflict aparut cu partenerii sai si incearca sa rezolve pe cale amiabila orice problema aparuta. Daca acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale iar aceastea vor fi solutionate de catre instantele de judecata

LIVRAREA PRODUSELOR

· Taxa de livrare este de 25 lei, iar pentru comenzile ce depasesc 600 lei livrarea este GRATUITA (in limita a 20 kg), oriunde in Romania.

· Pentru comenzile ce depasesc greutatile stabilite, se va comunica costul transportului in momentul confirmarii telefonice a comenzii.

· Pentru anvelope si jante taxa de transport vi se va comunica ulterior in functie de greutatea si volumul acestora.

· Livrarea produselor se face prin curier rapid (FAN CURIER,SAMEDAY CURIER,DPD) in aproximativ 24-48 de ore de la confirmarea comenzii.

· Pentru produsele care nu se afla in stoc vi se va comunica data livrarii.

· Deshiderea coletului la livrare este inclusa in plata livrarii, indiferent de valorea acestora, destinatie si numar de colete trimise. In momentul receptionarii produselor de la curier va rugam sa solicitati curierului deschiderea coletului si sa verificati starea produselor precum si cantitatea conform facturii. In cazul in care sesizati avarierea produselor sau lipsa cantitativa a unor produse va rugam sa reclamati agentului de curierat acest lucru: este obligatoriu incheierea unui proces verbal de constatare cu reprezentantul firmei de curierat. Reclamatiile ulterioare nu vor fi luate in considerare.

PLATA PRODUSELOR

· Ramburs

Plata produselor se face la firmele de curierat partenere la livrarea comenzii.

· Plata online cu cardul bancar

Pentru aceasta tranzactie nu este perceput comision.

· Plata online in rate fara dobanda

Puteti plati in rate fara dobanda cu cardurile de credit de la urmatoarele banci :

· Ordin de plata/Transfer bancar

Plata prin aceasta modalitate se face in baza unei facturi proforme pe care o veti primi dupa confirmarea comenzii. Livrarea produselor se va face dupa confirmarea platii.

GARANTIE

Toate produsele comercializate de S.C PARTS SHOP DISTRIBUTION SRL prin intermediul site-ului AUTO-PARTS.ro vin insotite de factura si garantie si beneficeaza de garantie in conformitate cu legislatia din Romania si a Uniunii Europene. Garantia acopera defectele de material sau de fabricatie iar aceastea vor fi inlocuite in cadrul termenului de garantie cu altele noi conform legii.

Se acorda garantie pentru produsele comercializate dupa cum urmeaza:

- 18 luni de la data livrarii pentru produsele de schimb.

- Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 18 de luni, termenul de garantie se reduce la aceasta durata. Din aceasta categorie fac parte accesoriile si consumabilele auto(covorase auto, covorase portbagaj, capace roti, huse auto, odorizanti auto, lanturi antiderapante, suporti numere auto, cabluri pornire auto, etc), filtre auto(aer, ulei, combustibil, habitaclu, etc), becuri, stergatoare parbriz, solutii spalare parbriz, antigel, lichid de frana si aditivi, etc.
Garantia acopera defectele de material sau de fabricatie iar produsele care vor prezenta acest tip de defectiuni vor fi inlocuite in cadrul termenului de garantie cu altele noi, conform legii. Termenul de garantie curge de la data inscrisa pe factura de vanzare a marfurilor. Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul asupra oricarui defect constatat in perioada de garantie. Garantia este oferita produselor care prezinta defecte de fabricatie. In cazul in care o piesa nu poate fi schimbata sau reparata, atunci se va restitui contravaloarea acesteia.

Pentru a beneficia de garantie, piesa care prezinta defecte de fabricatie trebuie sa fie insotita de:

  • Copie dupa factura de achizitie emisa de S.C. Parts Shop Distribution SRL
  • Certificatul de garantie eliberat la vanzare
  • Factura fiscala si devizul de montaj care vor face dovada montarii piesei intr-un service autorizat R.A.R.
  • In cazul compresoarelor de aer conditionat, copie factura achizitie uscator, filtru uscator si supapa expansiune. Din devizul de montaj trebuie sa reiasa ca s-au inlocuit compresorul, uscatorul, filtrul uscator, supapa de expansiune iar instalatia de aer conditionat a fost curatata si ulterior uscata cu azot.
  • Copie dupa autorizatia tehnica R.A.R a atelierului de repratii in care s-a efectuat montajul
  • Devizul de constatare al defectiunii, realizat intr-un service autorizat R.A.R.
  • Copie dupa talonul automobilului pe care a fost montata piesa

AUTO PARTS nu acopera garantie pentru:

· Produsele neinsotite de copia facturii de achizitie.

· Piesa nu a fost montata intr-un service autorizat R.A.R. pentru tipul de manopera executata.

· Piesa a fost utilizata in alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului.

· Piesa nu a fost montata corespunzator sau a fost montata impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate.

· Piesa nu a fost identificata corect din cauza prezentarii a unor date eronate de catre cumparator sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit

· Piesa s-a uzat sau deteriorat din cauza suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarii reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator

· Automobilul a fost folosit in conditii corespunzatoare (taximetrie, raliuri, competitii sportive etc.) sau a fost folosit in alte scopuri in afara celor prevazute de producator

· Automobilul a suferit un accident sau a fost supus unor factori externi, fenomene ale naturii sau de alta natura

· Piesele prezinta urme de lovituri, indoituri, deformari, rupturi etc.

· Piesele prezinta o uzura normal

Termenul maxim de remediare a garantiei este de 15 zile calendaristice si curge de la data la care unitatea specializata de service a luat la cunostinta de deficientele reclamate de consumator. Aceasta data coincide cu data la care produsul reclamat defect, insotit de cererea de solicitare a garantiei, a fost receptionat efectiv de catre unitatea specializata de service.

RETURUL

Dreptul de retragere se face conform OUG 34/2014 art. 9/1 in termen de 14 zile - conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de retragere, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: "consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere".

Pentru sesizarea dreptului de retragere va rog sa ne comunicati in scris la adresa de email vanzari@auto-parts.ro sau telefonic la numarul de telefon……

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la primirea returului.

Returul se va face prin aceeasi modalitate ca la expediere, curierat Fan Courier , Sameday Curier, DPD la adresa: Str. Alexandru Ioan Cuza nr2a, birou3, Depozit AB80, Alba Iulia, judet Alba .Produsele returnate trebuie ambalate corespunzator pentru a fi protejate la transport.

Nu se accepta la retur:

· Produsele cu ambalajul deteriorat, fara etichetele si inscriptionarile specifice

· Produsele care nu se afla in ambalajul original

· Produsele lipsite de accesoriile si componentele originale

· Piesele care prezinta urme de montaj, vopsire sau sudura

· Produsele care prezinta urme de uzura

· Piesele originale, cele fabricate de producatorul automobilului

· Piese originale comandate gresit de catre client : piese electrice, chei, cilindri inchidere, module programate, piesele speciale fabricate pentru autoturisme din afara spatiului european, piese de siguranta (ex.: airbaguri, centuri de siguranta ), huse si acoperiri

· Produsele neinsotite de copia facturii de achizitie.